5 SEXY STRIPPERS DIE HET BETER DOEN DAN ‘ONZE JONGENS IN MIAMI’

5 SEXY STRIPPERS DIE HET BETER DOEN DAN ‘ONZE JONGENS IN MIAMI’

Na het grote succes van Magic Mike duurde het nog verrassend lang voor Johan Nijenhuis op de proppen kwam met zijn kloon Onze Jongens. De pers was niet mild (FilmTotaal gaf de film 1 ster), maar dat houdt een vervolg niet tegen. Hieronder bekijken we vijf andere strippers, die wél weten hoe het moet.

Vrouwelijke strippers

Magic Mike
De omgekeerde wereld: toen de mannelijke helft van de bioscoopbezoekers naar een film over een teddybeer (Ted) gingen, vergaapten de dames zich aan sexy strippers. Magic Mike werd voor een groot deel gebaseerd op de vorige carrière van hoofdrolspeler Channing Tatum, die dan ook weet hoe hij moet bewegen. Met zijn gebeeldhouwde lichaam wist hij vrouwen over de hele wereld geboeid te houden. En het verhaal? Welk verhaal heb je dan nog nodig?

Nancy Callahan
Niet alleen is Sin City één van de beste stripverfilmingen ooit, ook markeerde het de heetste stripscène in zwart-wit die we ooit gezien hebben. Twee keer ‘strip’ voor de prijs van één! Hoewel de (weinige) kleren hier aan blijven – de liefhebbers van de comic werden wat dat betreft teleurgesteld – trakteert Jessica Alba de kijker als Nancy Callahan op een stomende dansscène die door regisseur Robert Rodriguez perfect in beeld wordt gebracht.

Gaz
Wie denkt aan strippers, denkt aan dames die strak in het vel zitten en een lust voor het oog zijn. De heren van The Full Monty zijn echter van een heel ander kaliber en juist dat maakt ze zo succesvol. Als Gaz zijn baan kwijtraakt, komt hij – geïnspireerd door The Chippendales – op een geweldig idee; een groep doodnormale arbeiders omturnen tot een geliefde stripact. Het enige verschil is dat deze heren Full Monty (ofwel volledig naakt) zullen gaan.

Cassidy
Moeten strippers altijd jonge godinnen zijn? Nee dus, want als Cassidy bewees Marisa Tomei in The Wrestler dat je ook na je veertigste nog enorm sexy kunt zijn. Wat haar rol echter zo goed maakte, was juist het besef van deze vrouw dat ze haar beste tijd heeft gehad. De volgende generatie staat al klaar om haar van de troon te stoten, maar voor Randy ‘The Ram’ Robinson is zij nog altijd de mooiste vrouw ter wereld. En voor velen met hem!

Santanico Pandemonium
Het moment dat Santanico Pandemonium ten tonele verschijnt in From Dusk Till Dawn is een belangrijk moment op meerdere vlakken. Niet alleen slaat de film op dat moment volledig om, maar tevens wordt het publiek getrakteerd op een sensuele dans van Salma Hayek (met slang). Technisch gezien is zij eerder een exotische danseres dan een stripper, maar een kniesoor die daar op let na deze traktatie. Saillant detail; Hayek speelde ook een stripper in Dogma en Americano.

Een speciale vermelding moet gemaakt worden voor Demi Moore in Striptease. Zij gebruikte als een van de eerste A-lijst actrices haar bekendheid in combinatie met naaktheid om een film te verkopen. Jammer dat de film uiteindelijk niet veel soeps was.

5 SEXY STRIPPERS DIE HET BETER DOEN DAN ‘ONZE JONGENS IN MIAMI’

5 SEXY STRIPPERS DIE HET BETER DOEN DAN ‘ONZE JONGENS IN MIAMI’ was last modified: april 1st, 2020 by barryvankol