ex-stripper verkoopt medicijnen

Farmaceut Insys Therapeutics heeft een ex-stripper ingehuurd om meer medicijnen bij artsen verkocht te krijgen. Een oud-directeur van het beursgenoteerde concern erkent dat zij geen enkele medische kennis had om de krachtige pijnstiller tegen kanker op waarde te kunnen inschatten en aanprijzen.

Een oud-directeur van het beursgenoteerde concern erkent dat zij geen enkele medische kennis had om de krachtige pijnstiller tegen kanker op waarde te kunnen inschatten en aanprijzen.

Die werkwijze heeft voormalig directeur Alec Burlakoff van Insys Therapeutics uit de doeken gedaan tegenover een jury in de Amerikaanse rechtbank. Het bedrijf ontkent de aantijgingen.

Burlakoff ontmoette Sunrise Lee in een stripclub. Hij rekruteerde haar omdat hij dacht dat de Amerikaanse het „vermogen en de bereidheid zou hebben om met artsen te praten” en over wat er zakelijk tegenover kon staan, het quid pro quo.

De farmaceut maakte in 2013 naam. Vanaf zijn beursnotering in mei van dat jaar steeg het aandeel ruim 400%. Het middel werd door de waakhond FDA goedgekeurd. Topman John Kapoor, goed voor meer dan de helft van de aandelen, en drie bestuurders staan dezer dagen in Boston terecht. Een medewerker schreef: „Let’s maximize the dollars all of you can earn.”

Bron: de telegraaf

ex-stripper verkoopt medicijnen was last modified: maart 11th, 2019 by barryvankol